Miljöanpassad biltvätt

Eftersom Skobes är miljöcertifierade enligt ISO 14001 så är vår biltvätt anpassad till de miljökrav som finns för att ta hand om oljan och tungmetallerna på ett säkert sätt. Det finns även möjlighet att enbart köra högtryckstvätt eller de nya mer skonsamma borstarna. Bästa pris får du om du använder ditt Skobeskort.

Du hittar våra miljöcertifierade biltvättar i Motala, Nyköping och Vimmerby.

Kom ihåg att tvätta bilen hemma skapar problem för miljön

Enligt en undersökning som Statoil har genomfört så tvättar ca 7 av 10 sin bil på gatan minst två gånger per år, trots att det då rinner ner miljöskadliga gifter från föroreningar, avfettningsmedel och schampon rakt ner i dagvattenbrunnarna. Tyvärr tror många att utsläppen som rinner ner i dagvattenbrunnarna fortsätter till ett reningsverk, men i själva verket går de direkt ut i vattendragen.

Varje år uppskattas svenska bilägare orsaka att 2000 ton olja och ca fem ton tungmetaller hamnar i naturen pga biltvättning på garageuppfarten. Många tror att det lilla utsläpp de orsakar inte spelar någon roll, men många bäckar små skapar stora problem.

Om man ändå vill tvätta bilen hemma så bör man göra det på en gräsmatta eller på grusunderlag. Då ”försvinner” föroreningarna direkt ner i marken. Allra helst rekommenderas naturligtvis att man tvättar på de miljöanpassade tvättanläggningar som finns.

Källa: Utdrag ur artikel i Tranås Tidning 3/3 2009.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår