Vald anläggning:
Öppet idag: Bilhall
Alla öppettider

Öppettider och kontaktinfo

8 tips för en lyckad bilsemester

Funderar du på att bilsemestra tillsammans med vänner eller familj i sommar? Här kommer några bra tips...


1. Ta dig tid att planera.

Vi förstår, äntligen är det dags för semester och ni kan knappt bärga er, men ett gott råd är ändå att planera innan ni drar iväg så dammet ryker. Var finns rastplatserna och bensinstationerna längs din rutt? Det är oftast bara mellan 30-60 km mellan bensinstationerna, men det är ändå en bra ide att se till att tanka innan ni åker. Skobes har Tanka-stationer på många orter. Hitta den som ligger närmast här »

2. Ta det säkra före det osäkra.

Se till att bilen är servad, besiktad och att registreringsbeviset följer med på resan. Om du har barn - kontrollera bilstolarna.Under semestertider är det alltid mer trafik på vägarna, så kör extra försiktigt, använd säkerhetsbälte och (självklart) glöm inte körkortet! Om du vill vara extra säker - scanna viktiga handlingar som körkort, försäkringsbevis (och pass om ni ska åka utomlands) och mejla det till dig själv som en backup. Har du inte hunnit serva bilen än? Boka en tid för service hos oss här »

3. Investera i en smartphonehållare.

GPS/Navigationen på din smartphone är en ovärderlig funktion under en bilsemester, särskilt om ni ska utforska nya spännande resmål, men det är otroligt viktigt att du inte tar ögonen från vägen för att hålla koll på din rutt. Ett hett tips är därför att investera in en smartphonehållare innan ni ger er iväg.

4. Pausa och byt av varandra vid ratten.

Det kan vara enformigt och tröttande att köra 25-35 mil i sträck. Se till att ni har gott om tid, så ni kan unna er bensträckare då och då. Packa med en god picknick så ni kan fylla på energireserverna under resans gång. Är ni fler i bilen som har körkort, byt gärna av varandra.

5. Planerar ni att köra på natten?

Se till att föraren är ordentligt utvilad, ha gärna på er bekväma kläder och tänk alltid på din och dina medpassagerares säkerhet - är du trött, stanna och vila! En kort powernap kan göra underverk. Ett annat tips för att underlätta nattkörning är att sänka displaybelysningen och även ha någon grad kallare i luftkonditioneringen, så blir det lättare att hålla sig pigg. På Skobes rekommenderar vi att man rengör sin AC en gång om året, då det lätt samlas fukt, damm och bakterier i systemet. Så har du inte gjort detta ännu kan det vara en bra ide att få det gjort innan bilsemestern. Läs mer om AC-rengöring här »

6. Se till att ha ett grymt soundtrack.

Ingen roadtrip är komplett utan ett skönt soundtrack! Radion i all ära, men deras playlists blir ofta tjatiga i längden. Låt istället fantasin flöda och ta er tid innan ni åker att bygga en egen spellista på Spotify. Eller varför inte ladda ner Skobes Roadtriplista?

7. Vatten, vatten och mera vatten.

Har man otur kan man blir stillastående i hettan och semestertrafiken under ganska lång tid utan någon mack eller affär i närheten, så se alltid till att ha med mycket vatten i bilen.

8. Ta en omväg!

Ja, att susa fram på motorvägen sparar tid, men tyvärr missar man också mycket spännande på vägen. Så om tiden finns, klura lite på om ni kanske kan ta en annan väg? Ni kommer att få se så mycket mer, kunna njuta av naturen, kanske ta ett bad vid någon liten okänd sjö och dessutom undvika mycket av den värsta semestertrafiken.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

Hej!

Det verkar som det är första gången du besöker vår hemsida.

Då är du varmt välkommen till Skobes, som är det självklara valet för det totala bilägandet. Förutom att vi säljer nya och begagnade bilar, erbjuder vi även biluthyrning, prisvärd bilvård samt bilverkstad och däck mm!

Välj ort nedan:

 • Flen
 • Högsby
 • Katrineholm
 • Kisa
 • Motala
 • Nyköping
 • Oskarshamn
 • Tranås
 • Vetlanda
 • Vimmerby
 • Västervik