#JAGÄRSKOBES

Magnus Skobe

Började på flakmoppe

Magnus Skobe är koncernchef och femte generationens ägare till Skobes Bil. Tillsammans med syskonen Sofia och Tobias tog de över företaget år 2000. Magnus bakgrund är bred och gedigen. Det började med olika sommarjobb i företaget, allt från bud på flakmoppe till ansvar för den bemannade bensinstationen.

– Det gav mig respekt för hur viktiga alla jobb är för att helheten ska fungera och vad kundservice innebär i praktiken.

Sedan följde officerstjänstgöring med mycket ledarskapsutbildning. Drömmen att bli ingenjör hägrade och Magnus läste till civilingenjör inom industriell ekonomi. Det är en utbildning som innehåller mycket ekonomi, marknadsföring, teknik och logistik. Han har också varit anställd som svetsare i karossverkstaden på Volvo-fabriken under studietiden och han har varit trainee inom Volvo, som bl.a. innehöll arbete på Volvos huvudkontor utanför New York och på Volvos svenska generalagent med mera.

Resan inom Skobes-koncernen innehåller också många hållplatser med olika roller. Det började med styrelsearbete 1984. Sedan har han varit verkstadschef, försäljningschef och vd i Motala till 2002. Magnus blev koncernchef 1998 och tog över som styrelseordförande år 2000. 2003 flyttade han och familjen tillbaka till Tranås och därefter har han också varit vd en tid både i Nyköping och för Öst-bolaget

Under Magnus tid har företaget expanderat kraftigt från att bestå av Tranås och Motala till den koncern vi ser idag. Under finanskrisen 1989-1993 var det dock tuffa tider för den unge vd:n.

– Jag var bara 27 år när jag började som vd i Motala, och finanskrisen drabbade branschen hårt året efter. Det var tuffa utmaningar, men tillsammans redde vi ut det.

Utmaningar idag är bland annat den ökande och tuffa konkurrensen.

– Kundservice blir allt mer avgörande. Det är här vår devis ”Personligt hela vägen” kommer in. Allt börjar dock med att personalen ska trivas för att de ska kunna skapa en atmosfär där också kunderna trivs och vill komma tillbaka. Vår värdegrund bygger på trivsel, engagemang och utveckling. Jag brinner verkligen för att medarbetarna ska ha möjlighet till utveckling.

Som bilden antyder så är några av fritidsintressena golf och whiskey. En och annan joggingtur för hälsans och skärpans skull blir det också. Golfbagen lastar han i sin Volvo XC90 medan hustrun Mariette ofta kör döttrarna till hästhoppning i en Ford Ranger.



Magnus Skobe

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

Hej!

Det verkar som det är första gången du besöker vår hemsida.

Då är du varmt välkommen till Skobes, som är det självklara valet för det totala bilägandet. Förutom att vi säljer nya och begagnade bilar, erbjuder vi även biluthyrning, prisvärd bilvård samt bilverkstad och däck mm!

Välj ort nedan:

 • Flen
 • Högsby
 • Katrineholm
 • Kisa
 • Motala
 • Nyköping
 • Oskarshamn
 • Tranås
 • Vetlanda
 • Vimmerby
 • Västervik