Hållbart bilägande

Skobes Skadeverkstäder

På Skobes finns välutbildad personal och fullt utrustade skadeverkstäder med den senaste tekniken och utrustningen. Vi satsar i största möjliga mån på att reparera mindre bucklor och stenskott samt återställa matta strålkastarglas.

Att arbeta med reparation av befintliga delar innebär inte bara en lägre kostnad för dig som kund utan bidrar även till mindre miljöpåverkan.

De gånger det inte går att reparera och delen i fråga måste bytas ut, använder vi i största möjliga mån begagnade originaldelar så kallade "smart repairs". Detta sker självklart i samråd med försäkringsbolagen och endast när det gäller begagnade bilar.

Skobes skadeverkstäder uppfyller "Riktlinjer för skadeverkstad" som tagits fram av BIL Sweden och MRF i samarbete med de största försäkringsbolagen.

 

Skobes Serviceverkstäder

I våra serviceverkstäder jobbar vi kontinuerligt med att öka andelen av serviceavtal. Genom ett serviceavtal säkerställer vi att öka antalet välservade fordon som i förlängningen ger effektivare förbränning och mindre utsläpp. Vi genomför hjulinställningar och däckkontroller för att se till att t.ex. en felaktig hjulinställning inte bidrar till onödigt slitage på däcken utan att däcken får en så lång livslängd som möjligt.

Precis som i våra skadeverkstäder jobbar vi med såkallade "smart repairs" i våra serviceverkstäder. Vi reparerar i största möjliga mån befintliga delar, de gånger det inte går att reparera och delen i fråga måste bytas ut, använder vi i största möjliga mån begagnade originaldelar. Detta sker självklart i samråd med försäkringsbolagen och endast när det gäller begagnade bilar.

 

Skobes Tillbehörsbutiker

Behöver du verkligen en plastpåse? För klimatet och miljöns skull tar vi nu 5 kr för en plastpåse i våra butiker.

Alla plastpåsar påverkar miljön negativt, från att de tillverkas tills att de kasseras. Därför bör vi alla jobba på att minska vårt användande av plastpåsar, så vi sparar på jordens resurser.

EU:s ambition är att vi 2025 endast ska an­vända max 40 plastpåsar per person och år. För att nå detta mål krävs en beteendeförändring hos oss alla och Skobes vill bidra till denna förändring.

Här är några enkla tips:

 • Investera i t.ex. tygkassar som kan användas om och om igen.
 • Ta bara en plastpåse  - när du verkligen behöver.
 • Återanvänd dina plastpåsar så många gånger som möjligt.
 • Släng endast i plaståtervinningen eller använd som soppåsar.

 

Laddningsbara bilar

I vårt utbud av bilmodeller erbjuder vi flera laddningsbara alternativ, elbilar och laddhybrider. Beroende på körstil och bilnyttjande är det stor skillnad på behov och önskemål. Våra säljare genomgår kontinuerligt utbildningar kring de olika bilmodellerna och möjligheterna som finns för att kunna erbjuda den mest optimala lösningen för dig och din vardag, både för privatbruk och i företagssyfte.

På Skobesanläggningar finns laddningsstationer för din elbil, på de anläggningar där detta ännu inte finns så är det bara en tidsfråga innan möjligheten att ladda din elbil finns hos oss. Laddningen betalar du enkelt med Skobeskortet eller via appen CarPay.

 

Tvätta på Skobes

Skobes i Motala, Nyköping, Vimmerby och Vetlanda har de senaste åren investerat i moderna och hållbara automattvättar och målet är att öppna fler miljövänliga biltvättar framöver.

Tvättas anläggningar uppfyller de krav som branschorganisationen ”Hållbar Biltvätt” ställt upp och är utrustade med effektiva reningsanläggningar som genererar extremt låga utsläpp.

Våra Tvätta-anläggningar underhålls noggrant för att de ska förbruka minimalt med vatten och rengöringsmedel utan att kompromissa när det gäller kvaliten på själva biltvätten. På Skobes nyaste Tvätta-anläggningar i Vimmerby och Vetlanda tvättar du på det mest hållbara sättet.

Skobes är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och det innebär att din bil behandlas på ett miljöriktigt sätt även på våra bilvårdasvdelningar. Vi använder endast miljömärkta produkter och allt tvättvatten tas om hand i eget reningsverk. På några av våra orter genomför vi test av olika metoder för att utveckla ännu skonsammare bilvårdsmetoder som exempelvis ångtvätt istället för kem och lösningsmedel.

Vi uppmuntrar även kunden att lackbehandla sin bil. Då står den emot smuts bättre och det går åt mindre rengöringsmedel när den tvättas.

Här hittar du våra Tvätta-anläggningar:

Hej!

Det verkar som det är första gången du besöker vår hemsida.

Då är du varmt välkommen till Skobes, som är det självklara valet för det totala bilägandet. Förutom att vi säljer nya och begagnade bilar, erbjuder vi även biluthyrning, prisvärd bilvård samt bilverkstad och däck mm!

Välj ort nedan:

 • Flen
 • Högsby
 • Katrineholm
 • Kisa
 • Motala
 • Nyköping
 • Oskarshamn
 • Tranås
 • Vetlanda
 • Vimmerby
 • Västervik