Bildelar

Oavsett hur hög kvalitet bilarna har så går det inte att komma ifrån att vissa delar slits och måste bytas ut. Hos oss på Skobes använder vi alltid reservdelar motsvarande originalkvalitet och originaldelar för de bilmärken som verkstaden är auktoriserad för. På så vis kan du vara säker på att få rätt kvalitet vid service och reparation.

Åtta av elva Skobesverkstäder är auktoriserade för bilmärkena Volvo, Renault, Dacia och Maxus, och erbjuder och arbetar med originaldelar till dessa varumärken. På våra verkstäder i Kisa, Högsby och Flen använder vi alltid reservdelar motsvarande originalkvalitet. Skobes har ett gemensamt regionalt bildelslager med över 50 000 bildelar och kan på så sätt garantera snabba leveranser. Minst en gång per dag går leveranser ut till orterna där Skobes har verksamhet.

Vill du vara säker på att bildelen finns i din närmaste Skobesbutik är det enklast att ringa och beställa den innan ditt besök.

Ovan information är generell för Skobeskoncernen, lokala avvikelser kan förekomma.
För närmare information kontakta din närmaste Skobesanläggning.

Varför Originaldelar?

Högre andrahandsvärde
Att välja originaldelar innebär att välja delar som är framtagna för just din bil, och att låta en auktoriserad serviceverkstad byta till just originaldelar innebär en stämpel i serviceboken som oftast ger bilen ett betydligt högre andrahandsvärde.


Försäkringsfråga
Om fallet är sådant att man förändrat bilens köregenskaper som att försämrat bromspåverkan på grund av mindre bra produkter genom att köpa billigare kopior så kan föräkringsbolag mena att man varit ovarsam och därmed välja att inte betala ut lika hög ersättning som om bilen varit utrustad med originaldelar eller reservdelar motsvarande originalkvalitet.


Högsta kvalité
Att välja originaldelar innebär att du väljer reservdelar som är producerade för att passa just din bil, till minsta millimetern. Med originaldelar är du trygg med att resultatet alltid håller i längden. Väljer du att exempelvis köpa Volvo Originaldelar och montera det hos oss på Skobes, som är en auktoriserad Volvoverkstad, så får du livslång personlig garanti så länge du äger bilen och så länge berörd del fortfarande lagerförs av Volvo Cars.

Hör av dig till oss med din förfrågan eller kontakta oss så berättar vi mer.

 

Skobesverkstäder som är auktoriserade för Volvo, Renault, Dacia och Maxus är: Motala, Tranås, Vetlanda, Oskarshamn, Västervik, Vimmerby, Kisa, Nyköping och Katrineholm.

Hej!

Det verkar som det är första gången du besöker vår hemsida.

Då är du varmt välkommen till Skobes, som är det självklara valet för det totala bilägandet. Förutom att vi säljer nya och begagnade bilar, erbjuder vi även biluthyrning, prisvärd bilvård samt bilverkstad och däck mm!

Välj ort nedan:

 • Flen
 • Högsby
 • Katrineholm
 • Kisa
 • Motala
 • Nyköping
 • Oskarshamn
 • Tranås
 • Vetlanda
 • Vimmerby
 • Västervik